Crosswolf.nl


Ga naar inhoud

Introductie

Willys Motor Company M38A1

 

Welkom bij Crosswolf.nl.               

Welkom op Crosswolf.nl. Mijn naam is Gabe en ik ben vanaf 2009 in het bezit van de Nekaf M38A1 met kenteken DM-93-66. Vanaf de aankoop ben ik mij gaan verdiepen in de geschiedenis en techniek van de jeep. Op internet is veel informatie en materiaal te vinden en het is de kunst om juist datgene te vinden wat nog niet iedereen heeft.

Het is dan ook de bedoeling om hier zoveel mogelijk informatie te plaatsen waar iedereen gebruik van kan maken en die je misschien wat minder gauw op internet tegenkomt.


Downloads by Crosswolf.nl


Nekaf database
De Nekaf database is ontstaan omdat niemand de vraag hoeveel Nekafs er nog zijn, kon beantwoorden. Dus ben ik kentekens gaan noteren en later ook de foto’s gaan bewaren. Hieruit ontstond de Nekaf database, inmiddels de grootste lijst met Nekafs op internet.

Ik zoek niet alleen kentekens met foto’s maar ook MD nummers. Daarbij ben ik afhankelijk van de eigenaren die mij gelukkig vaak voorzien van informatie of mooiere foto’s. Het uiteindelijke doel van de MD nummers is, een overzicht per deel van het bouwjaar te maken (februari of juni), met de MD nummers die daar bij horen. Als eigenaar kun je dan zien of de Nekaf nog origineel is of dat er in het verleden iets gewijzigd is.


De Nekaf in dienst
Originele foto's uit de tijd dat de Nekaf nog in dienst was. Voor iedereen die een foto van zijn Nekaf zoekt, ook al is dat wel geluk hebben. Maar je weet maar nooit, misschien zit hij er tussen. En anders kun je altijd nog kijken hoe het er toen uit zag.


M38A1 downloads
Ik heb heel veel informatie en manuals in pdf formaat. Niet alleen van de Nekaf maar ook van allerlei andere onderwerpen die te maken hebben met het NL of US leger.


M38A1 links
Links kun je overal vinden maar het is altijd handig om ze allemaal bij elkaar te hebben. Zo kun je snel naar de favoriete andere sites gaan.


Libanon
Er zijn 3 veteranen in de database te vinden. Kijk hier voor een impressie.


Willys Toledo, Ohio
Nekafs zijn in Nederland gebouwd omdat assemblage hier na de oorlog goedkoper was dan in de US. Het zijn echter echte Willys M38A1’s en de meeste onderdelen kwamen rechtstreeks uit de Willys fabrieken. Kijk hier voor een foto impressie van de fabriek die inmiddels geheel is gesloopt.Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu